Lievance

in
Lievance

INGREDIENCIE:

na cca 15 lievancov budeme potrebovať:

  • 1 vajce
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipku soli
  • olej na vysmážanie

POSTUP:

Bielko s cukrom vyšlaháme do tuha. Zo žĺtka, mlieka, múky, prášku do pečiva a soli vymiešame hladké cesto. Opatrne vmiešame sneh a môžeme sa pustiť do snaženia lievancov. Ideálne je použiť lievancovú panvicu, aby krásne držali tvar. Panvicu najprv rozohrejeme, pridáme pomocou mašlovačky trochu oleja a stiahneme na minimálny plameň. Do každej komôrky dáme 2-3 PL cesta a opekáme približne 2 minúty. Keď sa cesto na prachu zatiahne, opatrne ich pretočíme a vysmažíme aj z druhej strany.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.