4 porcie, 20 minút
INGREDIENCIE:
- 1 stredne veľký karfiol
- 400 ml kokosového mlieka (plnotučné, z plechovky)
- 150 ml vody
- 1 ČL kari korenia
- 1/2 ČL kurkumy
- 1 ČL korenia garam masala
- štipka zázvorového korenia
- šťava z 1/2 citrónu
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL lahôdkového droždia
POSTUP:
Karfiol umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci si rozpálime olivový olej a 2 minúty na ňom za stáleho miešania opekáme kúsky karfiolu. Potom pridáme kokosové mlieko, vodu , všetky korenia a dobre zamiešame. Karfiol varíme prikrytý približne 15 minút. Ak sa voda po čase odparí a potrebujeme viac omáčky, pridáme ešte trochu vody. Po 15 minútach pridáme lahôdkové droždie a citrónovú šťavu, 2 minúty jedlo pomiešame a odstavíme z plameňa. Karfiol odporúčam podávať s uvareným pšenom, quinoou alebo jazmínovou či basmati ryžou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.