Karfiol na indický spôsob

in
Karfiol na indický spôsob

4 porcie, 20 minút

INGREDIENCIE:

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 400 ml kokosového mlieka (plnotučné, z plechovky)
  • 150 ml vody
  • 1 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL korenia garam masala
  • štipka zázvorového korenia
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL lahôdkového droždia

POSTUP:

Karfiol umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci si rozpálime olivový olej a 2 minúty na ňom za stáleho miešania opekáme kúsky karfiolu. Potom pridáme kokosové mlieko, vodu , všetky korenia a dobre zamiešame. Karfiol varíme prikrytý približne 15 minút. Ak sa voda po čase odparí a potrebujeme viac omáčky, pridáme ešte trochu vody. Po 15 minútach pridáme lahôdkové droždie a citrónovú šťavu, 2 minúty jedlo pomiešame a odstavíme z plameňa. Karfiol odporúčam podávať s uvareným pšenom, quinoou alebo jazmínovou či basmati ryžou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.