S príchodom jari sú dni dlhšie, veselšie, všetko kvitne a príroda nám sama ponúka svoje čerstvé plody. Prispôsobenie jedálnička ročným obdobiam je jedným zo spôsobov, ako zostať v spojení s prirodzeným rastlinným cyklom. Prinášame desať stravovacích tipov, ktoré pomôžu v boji proti jarnej únave, odľahčia organizmus a po zime dobijú baterky.
1. Zvýšte podiel zeleniny v strave.
2. Doplňte tanier o klíčky, vňate či bylinky.
3. Skráťte tepelnú úpravu zeleniny a voľte čerstvú, naparenú alebo blanšírovanú.
4. Obmeňte a odľahčite prílohy kuskusom či bulgurom.
5. Pridajte viac rybieho mäsa – krevety, losos, tuniak.
6. Voľte ľahšie jedlá a jednoduché recepty.
7. Nezabúdajte na vodu a pitný režim.
8. Vymeňte ťažkú večeru za polievku alebo zeleninový krém.
9. Dopĺňajte vitamíny.
10. Voľte sezónne potraviny.
Jarné sezónne potraviny: