Grilované kura s marinádou

in
Grilované kura s marinádou

INGREDIENCIE:

na cca 4 celé kuracie stehná alebo aj celé farmárske kura budeme potrebovať:

  • 1 a 1/2 PL majonézy
  • 80 ml piva
  • 40 ml BBQ omáčky
  • 30 ml medu
  • 2 ČL soli
  • čierne korenie
  • kura
  • čerstvé bylinky na podávanie

POSTUP:

Suroviny na marinádu dobre premiešame. Kuracie stehná alebo celé kura naporcujeme na jednotlivé kúsky a kožu osušíme papierovou utierkou. Ideálne je, ak mäso nejde úplne z chladničky priamo na gril, ale trochu sa ohreje pri izbovej teplote. Rozpálime si gril a mäso poukladáme mimo uhlíky. Volá sa to nepriame grilovanie. Marináda, ktorou budeme mäso potierať tak nebude kvapkať na rozpálené brikety a dymiť. Kúsky mäsa teda dáme na mriežku a potrieme marinádou. Gril zatvoríme a každých 5-10 minút mäso otočíme a zároveň potrieme marinádou. Koľko sa má mäso grilovať nám spoľahlivo povie iba teplomer. Takže ak ukazuje 75 stupňov a viac – máme hotovo! Ugrilované mäso pred podávaním posypeme čerstvými bylinkami (napríklad petržlenová vňať, či pažitka, a tymián) a podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.