INGREDIENCIE:
- 250 g gaštanového pyré
- 50 g masla
- 50 g maslových sušienok
- 50 g mletých vlašských orechov
- 50 ml rumu
- 150 g horkej čokolády na poliatie
- 1 PL oleja
- 250 ml smotany na šľahanie
- na ozdobu môžete použiť nasekané vlašské orechy alebo pečené gaštany
POSTUP:
Gaštanové pyré zmiešajte s maslom, na jemno rozdrvenými sušienkami, vlašskými orechami a rumom. Zmes dobre premiešajte, vytvaruje valček s priemerom cca 5 – 6 cm, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky stuhnúť. Potom pripravené cesto nakrájajte na približne 1 cm hrubé kolieska. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu. Pridajte olej a jednotlivé kolieska polejte položené na mriežke čokoládou. Jazýčky dajte stuhnúť do chladničky. Pre podávaním ich ešte ozdobte čerstvo vyšľahanou šľahačkou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.