4 porcie, 20 minút
Doprajte si exotiku u seba doma, ktorú budete mať pripravenú za menej ako pol hodinu a pochutí si na nej celá rodina. Základom receptu je červená šošovica, ktorú si pripravíme v kari omáčke a doplníme o jazmínovú ryžu. Do šošovice si môžete pridať aj zeleninu podľa vlastnej chuti (skvelá je napríklad brokolica alebo zelené fazuľky).
INGREDIENCIE:
- 200 g červenej šošovice
- 400 ml kokosového mlieka (hustý typ z kartónu alebo plechovky)
- 2 PL žltej kari pasty (prípadne 2 ČL kari korenia)
- štipka garam masala korenia
- štipka kurkumy
- šťava z 1/2 citróna
- 1/2 ČL soli
- 200 g jazmínovej ryže
- 500 ml vody
POSTUP:
Ryžu dobre prepláchneme, zalejeme s 500 ml vody, osolíme a varíme do mäkka. V hrnci si opražíme cibuľu na rozpálenom oleji, pridáme kari pastu, minútu ju miešame, a potom pridáme prepláchnutú šošovicu. Zalejeme ju kokosovým mliekom a 100 ml vody, osolíme, pridáme korenia, citrón a za občasného miešania ju varíme približne 15 minút. Ak treba, pridáme viac vody, aby sme dosiahli požadovanú hustotu omáčky. Hotovú šošovicu podávame s uvarenou ryžou a jedlo môžeme na záver doplniť bazalkou či koriandrom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.