INGREDIENCIE:
na cca 1,7 l, teda 2-3 fľaštičky budeme potrebovať:
Baileys:
- 2 plechovky salka
- 60 ml kávy (espresso alebo filter)
- 4 PL čokoládového krému
- 500 ml smotany na šľahanie
- 700 ml whiskey (napr. Jameson)
Čokoládový krém:
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g kryštálového cukru
- 30 g kakaa
- 1 ČL instantnej kávy
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 ml vody
POSTUP:
Začneme najprv s čokoládovým krémom. V hrnci zmiešame nasekanú čokoládu, cukor, kakao, kávu, smotanu aj vodu. Dáme variť nad mierny plameň, kým sa smotana nezahreje, a miešame, kým sa čokoláda a cukor úplne neroztopia. Takto pripravený krém dáme do fľašky, necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom skladujeme v chladničke.
Samotné Baileys pripravíme nasledovne:
Salko spolu s kávou a čokoládovým krémom zohrejeme, aby sa lepšie premiešali chute a vznikol jeden krém. Necháme chvíľu vychladnúť, prilejeme smotanu na šľahanie a whisky. Všetko spolu premiešame, nalejeme do fľašiek a dáme odpočinúť do chladničky. A voilá, máme hotovo!
Na zdravie!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk