INGREDIENCIE:
- 100 g horkej čokolády
- 60 g kešu masla (alebo arašidového či mandľového masla)
- 60 ml rastlinného mlieka
- 2 PL kvalitného kakaa + kakao na obalenie guličiek
- 3-4 PL ovocného sirupu (jahodového, malinového…)
POSTUP:
Čokoládu si roztopíme nad parou a necháme ju 10 minút vychladnúť. Pridáme kešu maslo, rastlinné mlieko, kakao a ovocný sirup. Vymiešame hladkú zmes, ktorú odložíme na hodinu do chladničky (nie viac, aby sa stále dala tvarovať). Ruky si jemne poprášime kakaom, odoberáme 25-30 g zmesi a tvarujeme guličky, ktoré následne obalíme v kakau. Hotové guličky necháme stuhnúť ďalšiu hodinu v chladničke. Skladujeme v chladničke v uzatvorenej nádobe.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.