Cestoviny so syrovou omáčkou, prosciuttom a sušenými paradajkami

in
Cestoviny so syrovou omáčkou, prosciuttom a sušenými paradajkami

INGREDIENCIE:

na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 400 g uvarených cestovín (fusilli, penne, rigatoni..)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g parmezánu (grana padano)
  • 60 g sušených paradajok
  • 1 jarnú cibuľku
  • 50 g prosciutta (slaniny)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 7 trojuholníčkov taveného syra alebo 1 a 1/2 črievka
  • olivový olej

POSTUP:

Na pár kvapkách olivového oleja zarestujeme na drobné kocky nakrájané prosciutto (slaninu). Po chvíľke pridáme rovnako na jemno nakrájanú jarnú cibuľku (len bielu časť), sušené paradajky a cesnak. Chvíľku spolu zarestujeme a zalejeme šľahačkovou smotanou. Do omáčky pridáme tavený syr, varíme, kým sa syr rozpustí, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a na úplný koniec pridáme parmezán. Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny, všetko spolu ešte raz prehrejeme a podávame.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.