INGREDIENCIE:
- 130 g celozrnnej špaldovej múky
- 70 g celých ovsených vločiek
- 50g pistácií
- 50 g tekvicových semienok
- 25 g maku
- 25 g ľanových semienok
- 25 g sezamových semienok
- 25 g konopných semienok
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 ČL soli
- 30 ml oleja
- 120 ml vody
POSTUP:
Múku zmiešame s ovsenými vločkami, soľou, makom, ľanovými, sezamovými a konopnými semienkami. Pistácie a tekvicové semienka nasekáme nahrubo a taktiež ich pridáme k suchým ingredienciám. Ďalej pridáme aj najemno nasekaný rozmarín, olej a vodu. Cesto dôkladne premiešame (ideálne ručne). Vzniknuté tuhšie cesto následne rozotrieme stierkou (alebo roztlačíme prstami) na plech (36×27 cm) vystlaný papierom na pečenie do čo najtenšej vrstvy. Krekry pečieme 15 minút pri teplote 180°C, následne ich vyberieme z rúry a nakrájame do ľubovoľných tvarov. Krekry následne ešte dopečieme v rúre dochrumkava pri teplote 160°C približne 30 minút – záleží od hrúbky cesta. Vychladnuté krekry skladujeme v uzatvorenej nádobe, v ktorej vydržia chrumkavé aj niekoľko týždňov.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.