Burrito s chipotle papričkami

in
Burrito s chipotle papričkami

6 porcií, 35 minút

Pripravte si domáce burrito s chipotle papričkami, ktoré si zamiluje celá rodina. Chutí ako z reštaurácie a pritom je tak jednoduché na prípravu.

INGREDIENCIE:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g lúpaných, sekaných paradajok (z konzervy)
  • 200 g ryže
  • 500 ml vody
  • 4 chipotle papričky (údené, z konzervy)
  • 400 g uvarenej fazule (môže byť z konzervy)
  • 100 g kukurice
  • 2 PL korenia na burrito
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL soli
  • 6 ks tortilly
  • 2 zrelé avokáda
  • 100 g strúhanej mozzarelly
  • 1 kyslá smotana
  • šalát (voliteľné)

POSTUP:

Ryžu prepláchneme, zalejeme vodou, zľahka osolíme a varíme na slabom plameni, pokým nenasiakne všetku vodu (približne 15 minút), a potom ju necháme prikrytú. V hrnci na rozpálenom oleji a nadrobno nakrájanej cibuľke dve minúty restujeme mleté mäso na silnom plameni. Potom pridáme lúpané paradajky, fazuľu, nakrájané chipotle papričky, kukuricu, soľ, korenie a zmes dusíme prikrytú približne 15 minút. Občas premiešame. Avokáda očistíme a pomocou vidličky roztlačíme na pyré. Tortilly ohrejeme na 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Potom do 1/3 plochy tortilly naservírujeme uvarenú ryžu, mäso a zmes posypeme roztlačeným avokádom, syrom, kyslou smotanou a prípadne šalátom. Nepridávame však príliš veľa náplne, ak chceme mať burrito pekne stočené. Tortillu potom zrolujeme do burrita (rolujeme aj okraje burrita smerom dnu, aby náplň nevypadávala) a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.