6 porcií, 35 minút
Pripravte si domáce burrito s chipotle papričkami, ktoré si zamiluje celá rodina. Chutí ako z reštaurácie a pritom je tak jednoduché na prípravu.
INGREDIENCIE:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 400 g lúpaných, sekaných paradajok (z konzervy)
- 200 g ryže
- 500 ml vody
- 4 chipotle papričky (údené, z konzervy)
- 400 g uvarenej fazule (môže byť z konzervy)
- 100 g kukurice
- 2 PL korenia na burrito
- 1 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 ČL soli
- 6 ks tortilly
- 2 zrelé avokáda
- 100 g strúhanej mozzarelly
- 1 kyslá smotana
- šalát (voliteľné)
POSTUP:
Ryžu prepláchneme, zalejeme vodou, zľahka osolíme a varíme na slabom plameni, pokým nenasiakne všetku vodu (približne 15 minút), a potom ju necháme prikrytú. V hrnci na rozpálenom oleji a nadrobno nakrájanej cibuľke dve minúty restujeme mleté mäso na silnom plameni. Potom pridáme lúpané paradajky, fazuľu, nakrájané chipotle papričky, kukuricu, soľ, korenie a zmes dusíme prikrytú približne 15 minút. Občas premiešame. Avokáda očistíme a pomocou vidličky roztlačíme na pyré. Tortilly ohrejeme na 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby zmäkli. Potom do 1/3 plochy tortilly naservírujeme uvarenú ryžu, mäso a zmes posypeme roztlačeným avokádom, syrom, kyslou smotanou a prípadne šalátom. Nepridávame však príliš veľa náplne, ak chceme mať burrito pekne stočené. Tortillu potom zrolujeme do burrita (rolujeme aj okraje burrita smerom dnu, aby náplň nevypadávala) a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.