Avokádový šalát s beluga šošovicou a vajíčkami

in
Avokádový šalát s beluga šošovicou a vajíčkami

4 porcie, 20 minút

Na tento fantastický a nutrientami nabitý šalát potrebujete iba minimum surovín a 20 minút času. Zasýti, dodá telu výživné látky a zároveň aj poteší chuťové poháriky. Kombinácia týchto surovín je perfektná, určite ho vyskúšajte! Podávať ho môžeme samostatne, alebo s čerstvým, chrumkavým pečivom.

INGREDIENCIE:

  • 5 vajec (uvarených na tvrdo)
  • 2 zrelé avokáda
  • 100 g beluga šošovice
  • 40 g sušených paradajok
  • 1/4 červenej cibule
  • štipka soli a mletého čierneho korenia

POSTUP:

Vajíčka uvaríme na tvrdo. Beluga šošovicu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody a uvaríme do mäkka (približne 15 minút). Uvarené vajíčka ošúpeme, nakrájame a v miske ich zmiešame s nakrájaným avokádom, sušenými paradajkami, nasekanou cibuľou a uvarenou šošovicou. Šalát nakoniec dochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Podávame ho ešte teplý, alebo za studena.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.