Africká arašidová polievka

in
Africká arašidová polievka

INGREDIENCIE:

  • 1 PL oleja
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru
  • 1 ČL mletého koriandru
  • 1/2 ČL drvenej rasce
  • 3 PL nasekaných nesolených arašidov
  • 300 g sladkých zemiakov
  • 1 konzerva bielej fazule (240 g)
  • 1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 120 g jemného arašidového masla
  • 1 veľká hrsť čerstvého špenátu/kučeravého kelu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

POSTUP:

V hrnci zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, zázvor, koriander a rascu a chvíľu restujeme, kým sa všetko pekne nerozvonia. Pridáme nasekané arašidy a batát nakrájaný na kocky. Všetko spolu premiešame a restujeme 3-4 minúty. V prípade potreby všetko podlejeme trochou vody. Následne pridáme prepláchnutú fazuľu, krájané paradajky, paradajkový pretlak a štipku soli. Premiešame, zalejeme vývarom a varíme 20 minút. Potom do polievky pridáme arašidové maslo a rozmiešame ho v nej. Ak máme arašidové maslo skôr tuhé, navážime si ho do odmerky a pridáme k nemu 200-300 ml tekutej časti polievky, v ktorej ho rozmiešame a zmes vlejeme do hrnca. Varíme ešte 10 minút. Ku koncu varenia do polievky pridáme nasekaný špenát či kučeravý kel (bez stonky) a povaríme ešte 2-3 minúty. Ku koncu varenia polievku ochutnáme a prípadne dosolíme.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.