INGREDIENCIE:
- 1 PL oleja
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL nastrúhaného zázvoru
- 1 ČL mletého koriandru
- 1/2 ČL drvenej rasce
- 3 PL nasekaných nesolených arašidov
- 300 g sladkých zemiakov
- 1 konzerva bielej fazule (240 g)
- 1 konzerva krájaných paradajok (400 g)
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 800 ml zeleninového vývaru
- 120 g jemného arašidového masla
- 1 veľká hrsť čerstvého špenátu/kučeravého kelu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
POSTUP:
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, zázvor, koriander a rascu a chvíľu restujeme, kým sa všetko pekne nerozvonia. Pridáme nasekané arašidy a batát nakrájaný na kocky. Všetko spolu premiešame a restujeme 3-4 minúty. V prípade potreby všetko podlejeme trochou vody. Následne pridáme prepláchnutú fazuľu, krájané paradajky, paradajkový pretlak a štipku soli. Premiešame, zalejeme vývarom a varíme 20 minút. Potom do polievky pridáme arašidové maslo a rozmiešame ho v nej. Ak máme arašidové maslo skôr tuhé, navážime si ho do odmerky a pridáme k nemu 200-300 ml tekutej časti polievky, v ktorej ho rozmiešame a zmes vlejeme do hrnca. Varíme ešte 10 minút. Ku koncu varenia do polievky pridáme nasekaný špenát či kučeravý kel (bez stonky) a povaríme ešte 2-3 minúty. Ku koncu varenia polievku ochutnáme a prípadne dosolíme.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.