Popis
Dr. Oetker Rodinné halušky tradičné
Tradičná receptúra na zemiakové Halušky Dr. Oetker pre celú rodinu. Vďaka veľmi jednoduchej príprave máte obed či večeru hotovú do 10 minút. Vychutnajte si ich s bryndzou alebo s kapustou alebo na sladko posypané makom a cukrom.
Značka
Dr. Oetker
Skladovanie
- Skladujte v suchu!
- Pri izbovej teplote
Príprava a použitie
- Balenie obsahuje – 400 g zmesi na prípravu halušiek
- K tomu pridáte – 450 ml studenej vody
Príprava
1. Obsah vrecka vysypeme do misy a pridáme 450 ml studenej vody. Zmes dôkladne vymiešame a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme postáť 3-5 minút.
2. Cesto po častiach pretlačíme vareškou cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Ak nemáme sito na halušky, cesto dáme na drevenú dosku a nožom alebo lyžičkou odkrajujeme malé halušky priamo do vriacej vody. Keď voda opäť zovrie a halušky vyplávajú na povrch, ihneď ich vyberieme sitkom a opláchneme studenou vodou.
3. Uvarené halušky omastíme (môžeme použiť masť z roztopenej slaninky), do stredu pridáme bryndzu (príp. rozmiešanú s kyslou smotanou) a posypeme horúcou opraženou slaninou.