6 porcií, 1 hodina
Exotika na tanieri priamo u vás doma – mňam! Milovníci ázijskej kuchyne, túto krémovú Tom Yum polievku musíte skúsiť. Príprava je skutočne jednoduchá, nenechajte sa odradiť časom varenia) a verím, že si na nej doma všetci pochutíte. S kuracím mäsom a ryžovými rezancami chutí famózne.
INGREDIENCIE:
- 200 g nakrájaných hnedých šampiňónov
- 700 g kuracích pŕs
- 200 g nadrobno nakrájaných paradajok
- 1 cibuľa
- 3 natenko nastrúhané alebo nakrájané mrkvy
- 100 g ryžových rezancov (hrubé)
- 100 g tom yum pasty
- 800 ml zeleninového vývaru
- 600 ml kokosového mlieka (hustý typ)
- 2 PL sezamového oleja
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 ČL kokosového cukru
- šťava z 1 limetky
- nasekaná čerstvá čili paprička (podľa chuti)
- jarná cibuľka (podľa chuti, na ozdobenie)
- koriander (podľa chuti, na ozdobenie)
- sušená citrónová tráva (podľa chuti)
POSTUP:
V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme tom yum pastu, pár sekúnd miešame a potom pridáme aj nakrájané kuracie prsia. Tie restujeme, kým sa neuzavrú z každej strany. Potom pridáme kokosové mlieko, vývar a napokon aj všetky ostatné suroviny okrem rezancov. Polievku varíme pod pokrievkou približne 40 minút na slabom plameni, môžeme aj dlhšie, aby sa chute lepšie prepojili. Ryžové rezance zalejeme v hrnci vriacou vodou a necháme ich nasiaknúť 5 – 10 minút, potom ich pridáme do polievky pri servírovaní. Napokon ju posypeme koriandrom a jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.