Popis
Mäspoma Džemko 2:1 želírovač na sladké ovocie 20 g
Popis
1 kg ovocia : 0,5 kg cukru/kratšie varenie = viacej vitamínov.
Značka
Mäspoma
Skladovanie
- Skladujte na suchom mieste, chránenom pred priamym účinkom slnečného žiarenia.
- Pri izbovej teplote
Príprava a použitie
Vhodný na prípravu ovocných džemov a marmelád zo sladkého a stredne kyslého ovocia (marhule, jahody, slivky, atď). 1. Ovocia podľa potreby spracujeme (odstránime šupky, jadierka, kôstky, nakrájame, rozomelieme príp. prepasírujeme). 2. Odvážime 1 kg spracovaného ovocia, Džemko Mäspoma 1:1 zmiešame s 2 lyžičkami pripraveného cukru, pridáme k ovociu a v širšom hrnci privedieme do varu. 3. Vo vriacej zmesi rozpustíme zvyšný cukor. Necháme dôkladne variť 5 minút. Nevaríme dlhšie ako je potrebné, pretože vysoká teplota ničí vitamíny. Po odstavení nalievame horúci džem do čistých pohárov. 4. Poháre uzavriem viečkom a otočíme hore snom asi na 10 Minút.
Tip na recept: Višňový džem so škoricou
1 kg višní odkôstkujeme, zmiešame s prípravkom Džemko Mäspoma 2:1 a privedieme do varu. V prípade, ak nechceme, aby džem obsahoval šupky, môžeme variť aj s kôstkami, a potom pasírujeme cez sitko. Do vriaceho ovocia pridáme 0,5 kg cukru. Znovu privedieme do varu, pridáme 1 lyžičku mletej škorice a varíme na miernom ohni 5 minút. Podľa chuti môžeme pridat šťavu z jedného citróna. Horúci džem nalievame do pohárov, ktoré na 10 minút prevrátime hore dnom.