Popis
Mäspoma Nakladač prípravok na nakladanie uhoriek a zeleniny 100 g
Popis
Vlastnosti
- Sterilizovať
- Bez konzervačných látok
- Tradičná receptúra
- Vyrobené na Slovensku
Značka
Mäspoma
Pôvod
Krajina pôvodu: | Slovensko |
---|
Skladovanie
- Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Pri izbovej teplote
Príprava a použitie
Návod na použitie:
Nálev: 1,75 l vody, 0,5 l ocot (8%-ný), Nakladač 100 g
Postup:
1. Uvaríme vodu s octom a vsypeme obsah vrecúška Nakladač. Ak chceme mať sladkokyslé uhorky, pridáme do nálevu 120-150 g cukru. Povaríme 5 minút.
2. Čisté uhorky naložíme do pohárov, môžeme pridať na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu, strúčik cesnaku, kúsok kôpru alebo chrenu. Naplnené poháre zalejeme horúcim nálevom a uzavrieme viečkom.
3. Sterilizujeme podľa veľkosti pohárov 20-25 minút pri teplote 85°C, potom vyberieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Ak nakladáme zeleninu alebo huby, krátko ich najprv povaríme v slanej vode, necháme vychladnúť a potom naložíme ako uhorky.
Obsah postačí na 7 litrových pohárov (9 pohárov s obsahom 0,72 l).
Zvlhnutie alebo stvrdnutie vrecka nemá vplyv na kvalitu výrobku.