Lahodné pavlovky, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších.
Ingrediencie:
Na bielkový základ:
4 bielky pri izbovej teplote (z vajec veľkosti L)
230 g krupicového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
Citrónová šťava
Štipka soli
Na krém:
400 ml smotany na šľahanie 40%
200g mascarpone
2 PL práškového cukru
čerstvé ovocie podľa chuti
Lyofilizované ovocie
Jedlé kvety na dozdobenie
Citrónová kôra
Vanilkový lusk
Postup:
Rúru predhrejem na 180°C a pripravíme plech ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Z bielkov so štipkou soli vyšľahám tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávam cukor. Potom pridám škrob a nakoniec citrón. Vznikne hustá lesklá hmota, ktorou naplním jednorazový cukrársky sáčok. Na plech pripravenou hmotou “nakreslíme” kruhové minipavlovky. Ihneď vložíme do rúry, znížime teplotu na 120°C a sušíme! asi 40-45 minút.
Po uplynutí tejto doby rúru vypneme a len mierne otvoríme dvierka (vložím do nich varešku), takto nechám minipavlovky vychladnúť.
Šlahačku vyšľahám, pridám k nej mascarpone, práškový cukor a trochu citrónovej kôry spolu s pravou vanilkou. Spoločne ešte chvíľu premiešam.
Krémom naplním pripravené pavlovky a zdobím čerstvým ovocím a kvetmi a prachom z lyofilizovaných malín.