INGREDIENCIE:
- placky – bezlepkové
Zeleninová zmes:
- šalát
- 1 ks červenej cibule
- paradajky
- cuketa
- uhorka
- koriander
- jalapeňos
Fazuľová časť:
- 1 ks červenej cibule
- fazuľa
- 100 g paradajkového pyré
- cesnak
- korenie – soľ, paprika, čierne korenie
Dressing:
- tacos salsa alebo iné obľúbené
POSTUP:
Fazuľová časť:
Na panvici na oleji orestujeme pokrájanú 1 červenú cibuľu 2-3 minúty. Medzitým predsedenú fazuľu pridáme k cibuľke a necháme spolu variť asi 15 minút na strednom ohni. Potom prilejeme rajčinové pyré, roztlačený strúčik cesnaku a okoreníme čiernie korenie, paprikou a osolíme. Na konci môžme celú hmotu jemne pomliaždiť aby vznikla hustá zmes.
Príprava zeleniny:
Paradajky, uhorky, jalapeno, cuketu a červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Dáme do misky a zmiešame spolu s nakrájaným koriandrom, lyžičkou citrónovej šťavy a okoreníme soľou a štipľavou paprikou. Na suchej panvici zohrejeme tortilly (tak minútka z každej strany) a položíme ich na tanier. Kým sú teplé – dáme vrstvu fazuľovej zmesi, následne plníme zeleninou. Dochutíme dressingom. Preložíme tortillu napoli a papáme tacos rukami.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s tanindesk.