INGREDIENCIE:
na 2 porcie budeme potrebovať:
- 2 kačacie prsia
- 1 menšiu hokaido tekvicu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL oleja
- 100 g masla
- tymián
- 100 g demi glace
- 1 PL šípkového džemu
- sezónnú zeleninu na ozdobu
POSTUP:
Kačacie prsia:
Kožu kačacích pŕs opatrne narežeme na tvar mriežky. Osolíme, okoreníme a na každé prsíčko položíme kúsok masla a vetvičku tymiánu. Takto pripravené prsíčko zavákuujeme a hodíme do vodného kúpeľa na 2 hodiny pri 57 °C. Túto teplotu určite neprekračujeme. Po dvoch hodinách prsíčka vyberieme zo sáčka, osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme z oboch strán do chrumkava. Výpek nevylievame, ten použijeme neskôr.
Tekvicové pyré:
Hokaido tekvicu rozkrojíme na osminky, poukladáme na papier na pečenie šupkou dolu. Pečieme pri teplote 180 °C približne hodinu. Mäkkú tekvicu olúpeme, hodíme do mixéra, pridáme soľ podľa chuti, štipku čierneho korenia a malú kocku masla, asi 70 g. Rozmixujeme a máme hotovo.
Šípkový demi glace:
Šípkový demi glace si pripravíme z výpeku, ktorý nám ostal z opekania pŕs a do ktorého pridáme demi glace, lyžicu šípkového džemu a vetvičku rozmarínu. Všetko minútku prevaríme a máme hotovo.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chef_from_thewoods.