INGREDIENCIE:
- 500 g zemiakov
- 1 veľká červená cibuľa
- 150 g klobásy
- 350 g bravčovej krkovičky
- 20 g údenej slaniny
- soľ
- čierne korenie
- čerstvé bylinky (tymián, rozmarín alebo šalvia)
- 1 PL oleja
POSTUP:
Všetko sa spolu pečie, preto je dobré aby mali všetky suroviny približne rovnakú veľkosť. Zemiaky umyjeme, môžeme, ale nemusíme ošúpať a nakrájame na približne rovnaké kocky. Cibuľu nakrájame na hrubšie polmesiačiky. Klobásu nakrájame na kolieska a mäso tiež na približne rovnaké kúsky. Slaninu nakrájame na kocky. Všetky suroviny dáme do veľkej misy, osolíme, okoreníme a pridáme nasekané bylinky. Pridáme olej a dobre premiešame.
Na pracovnú dosku si dáme väčší kus alobalu a na neho trochu menší kúsok papiera na pečenie. Polovicu zmesi dáme doprostred papiera a dobre zabalíme najprv papier a potom alobal. Zhyby pre istou zabijeme smerom nahor, aby žiadna sťava počas grilovania nevytiekla. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou zmesi na živánsku. Vložíme do grilu a pri teplote v grile 200 stupňov sa živánska griluje mimo ohňa (na nepriamo) približne 1 hodinu.
Potom balíčky vyberieme a opatrne otvoríme. A môžeme ihneď podávať. S trochou čerstvého šalátu alebo aj chlebom, ktorý budeme namáčat do šťavy.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.