INGREDIENCIE:
na cca 4 celé kuracie stehná alebo aj celé farmárske kura budeme potrebovať:
- 1 a 1/2 PL majonézy
- 80 ml piva
- 40 ml BBQ omáčky
- 30 ml medu
- 2 ČL soli
- čierne korenie
- kura
- čerstvé bylinky na podávanie
POSTUP:
Suroviny na marinádu dobre premiešame. Kuracie stehná alebo celé kura naporcujeme na jednotlivé kúsky a kožu osušíme papierovou utierkou. Ideálne je, ak mäso nejde úplne z chladničky priamo na gril, ale trochu sa ohreje pri izbovej teplote. Rozpálime si gril a mäso poukladáme mimo uhlíky. Volá sa to nepriame grilovanie. Marináda, ktorou budeme mäso potierať tak nebude kvapkať na rozpálené brikety a dymiť. Kúsky mäsa teda dáme na mriežku a potrieme marinádou. Gril zatvoríme a každých 5-10 minút mäso otočíme a zároveň potrieme marinádou. Koľko sa má mäso grilovať nám spoľahlivo povie iba teplomer. Takže ak ukazuje 75 stupňov a viac – máme hotovo! Ugrilované mäso pred podávaním posypeme čerstvými bylinkami (napríklad petržlenová vňať, či pažitka, a tymián) a podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.