Mrkvová pomazánka

in
Mrkvová pomazánka

INGREDIENCIE:

  • 100 g masla izbovej teploty
  • 100 g mrkvy
  • 100 g tvrdého syru napr. pološtiepok
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • čierne korenie, prípadne soľ
  • bylinky na dochutenie

POSTUP:

Zmäknuté maslo našľaháme pomocou ručného mixéra, aby bolo krásne jemné. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a tak isto aj syr. Pridáme do našľahaného masla a dobre premiešame. Ak by bola nátierka príliš tuhá, pridáme 2 PL bieleho jogurtu a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Podľa toho aký syr použijeme, môžeme, ale nemusíme dochutiť aj soľou. Podávame na čerstvom pečive posypané obľúbenými mikrobylinkami.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.