INGREDIENCIE:
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g mrkvy
- 100 g tvrdého syru napr. pološtiepok
- 2 PL bieleho jogurtu
- čierne korenie, prípadne soľ
- bylinky na dochutenie
POSTUP:
Zmäknuté maslo našľaháme pomocou ručného mixéra, aby bolo krásne jemné. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a tak isto aj syr. Pridáme do našľahaného masla a dobre premiešame. Ak by bola nátierka príliš tuhá, pridáme 2 PL bieleho jogurtu a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Podľa toho aký syr použijeme, môžeme, ale nemusíme dochutiť aj soľou. Podávame na čerstvom pečive posypané obľúbenými mikrobylinkami.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.