INGREDIENCIE:
na 3 porcie budeme potrebovať:
- 200 g hrubých ryžových rezancov
- 150 g kreviet
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 80 g sójových klíčkov
- 30 g arašidov
- 1 jarná cibuľka
- 2 PL repkového oleja
- hrsť čerstvého koriandru
na omáčku budeme potrebovať:
- 20 g kokosového cukru
- 30 ml sójovej omáčky
- 2 PL rybacej omáčky
- 3-4 PL tamarindovej pasty
- 1 ČL sirrache
na podávanie budeme potrebovať:
- hrsť čerstvého koriandru
- 2 hrste sójových klíčkov
- 1 jarnú cibuľku
- 30 g arašidov
- 1 limetku
POSTUP:
Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30 minút. Všetky ingrediencie na omáčku spolu zmiešame v menšej miske. Arašidy opražíme nasucho a nasekáme nahrubo. Koriander nasekáme nahrubo, cesnak nasekáme nadrobno a zelenú časť jarnej cibuľky nasekáme na tenké kolieska. Vo väčšej panvici (ideálne woku) necháme rozohriať olej a opečieme na ňom krevety do ružova (cca 1-2 minútky). Ku krevetám pridáme cesnak a krátko ho opečieme. Do panvice následne pridáme zmäknuté a ohybné ryžové rezance a všetky ingrediencie spolu premiešame. Rezance nahrnieme na jednu stranu panvice, na druhú stranu vyklepneme vajíčka, ktoré rozmiešame a opečieme. Keď sú vajíčka pevné, zmiešame ich so zvyšnými ingredienciami v panvici. Prilejeme vopred pripravenú omáčku a opätovne všetko spolu premiešame. Na záver pridáme do panvice arašidy, jarnú cibuľku, koriander a sójové klíčky. Pad thai ešte premiešame, prípadne dochutíme podľa chuti a môžeme podávať. Pad thai podávame s arašidmi, koriandrom, jarnou cibuľkou, klíčkami a kúskom limetky.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.