Pad thai s krevetami

in
Pad thai s krevetami

INGREDIENCIE:

na 3 porcie budeme potrebovať:

  • 200 g hrubých ryžových rezancov
  • 150 g kreviet
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 80 g sójových klíčkov
  • 30 g arašidov
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 PL repkového oleja
  • hrsť čerstvého koriandru

na omáčku budeme potrebovať:

  • 20 g kokosového cukru
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 3-4 PL tamarindovej pasty
  • 1 ČL sirrache

na podávanie budeme potrebovať:

  • hrsť čerstvého koriandru
  • 2 hrste sójových klíčkov
  • 1 jarnú cibuľku
  • 30 g arašidov
  • 1 limetku

POSTUP:

Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30 minút. Všetky ingrediencie na omáčku spolu zmiešame v menšej miske. Arašidy opražíme nasucho a nasekáme nahrubo. Koriander nasekáme nahrubo, cesnak nasekáme nadrobno a zelenú časť jarnej cibuľky nasekáme na tenké kolieska. Vo väčšej panvici (ideálne woku) necháme rozohriať olej a opečieme na ňom krevety do ružova (cca 1-2 minútky). Ku krevetám pridáme cesnak a krátko ho opečieme. Do panvice následne pridáme zmäknuté a ohybné ryžové rezance a všetky ingrediencie spolu premiešame. Rezance nahrnieme na jednu stranu panvice, na druhú stranu vyklepneme vajíčka, ktoré rozmiešame a opečieme. Keď sú vajíčka pevné, zmiešame ich so zvyšnými ingredienciami v panvici. Prilejeme vopred pripravenú omáčku a opätovne všetko spolu premiešame. Na záver pridáme do panvice arašidy, jarnú cibuľku, koriander a sójové klíčky. Pad thai ešte premiešame, prípadne dochutíme podľa chuti a môžeme podávať. Pad thai podávame s arašidmi, koriandrom, jarnou cibuľkou, klíčkami a kúskom limetky.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.