INGREDIENCIE:
- 180 ml sójového mlieka
- 1 PL jablčného octu
- 60 ml oleja
- 80 g cukru
- 170 g hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1/4 ČL sódy bikarbóny
- 2 PL kvalitného kakaa
- štipku soli
Krém:
- cca 340 g tofu
- 200 g horkej čokolády
- 20 g kokosového oleja
- 2 PL ratlinného mlieka
- 1-2 PL javorového/agáve sirupu
POSTUP:
Začneme krémom. Čokoládu rozpustíme nad parou s kokosovým olejom. Necháme ju pár minút vychladnúť. Pridáme ju k tofu spolu s javorovým či agáve sirupom (začneme 1 PL a podľa chuti môžeme pridať viac) a mliekom. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Odložíme aspoň na hodinu do chladničky, aby krém stuhol. Zatiaľ pripravíme cupcakes. Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov. Zmiešame mlieko s octom a necháme chvíľku odstáť. Pridáme olej a cukor. Premiešame. Pridáme múku, kakao, kypriaci prášok a sódu. Všetko spolu poriadne premiešame. Cestom plníme košíčky – nie úplne doplna, lebo narastú. Z tohto množstva by malo vyjsť 9 cupcakes. Záleží to však aj od toho, aké veľké košíčky použijeme. Pečieme 20 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom. Môžeme posypať nastrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s maktarinka.