INGREDIENCIE:
na cca 15 lievancov budeme potrebovať:
- 1 vajce
- 1 PL kryštálového cukru
- 250 ml plnotučného mlieka
- 200 g hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- štipku soli
- olej na vysmážanie
POSTUP:
Bielko s cukrom vyšlaháme do tuha. Zo žĺtka, mlieka, múky, prášku do pečiva a soli vymiešame hladké cesto. Opatrne vmiešame sneh a môžeme sa pustiť do snaženia lievancov. Ideálne je použiť lievancovú panvicu, aby krásne držali tvar. Panvicu najprv rozohrejeme, pridáme pomocou mašlovačky trochu oleja a stiahneme na minimálny plameň. Do každej komôrky dáme 2-3 PL cesta a opekáme približne 2 minúty. Keď sa cesto na prachu zatiahne, opatrne ich pretočíme a vysmažíme aj z druhej strany.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s lapetit.sk.