INGREDIENCIE:
na 2 porcie potrebujeme:
- 2 PL repkového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 cm kúsok zázvoru
- 2 stonky citrónovej trávy
- 1-2 PL kari pasty (podľa preferovanej štipľavosti)
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 väčšia mrkva
- 180 g bieleho tofu
- 200 ml vody
- 1 PL rybacej omáčky
- 2 hrste hráškových luskov
- 1 PL trstinového cukru
- šťava z 1/2 limetky
POSTUP:
Vo woku/hlbšej panvici si na oleji krátko opečieme nadrobno nasekaný cesnak, zázvor a citrónovú trávu. Ďalej pridáme kari pastu, 100 ml kokosového mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame. Do panvice pridáme mrkvu nakrájanú na tenšie kolieska, tofu nakrájané na väčšie kocky, zvyšné kokosové mlieko, vodu a všetko spolu povaríme na miernom plameni cca 5-10 minút (mrkva by mala byť jemne chrumkavá). Do kari pridáme hráškové lusky a dochutíme ho rybacou omáčkou, trstinovým cukrom a limetkovou šťavou. Kari necháme prevrieť a podávame ho s ryžou, čerstvým koriandrom a prípadne chilli.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.