Červené kari

in
Červené kari

INGREDIENCIE:

na 2 porcie potrebujeme:

  • 2 PL repkového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 cm kúsok zázvoru
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 1-2 PL kari pasty (podľa preferovanej štipľavosti)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 väčšia mrkva
  • 180 g bieleho tofu
  • 200 ml vody
  • 1 PL rybacej omáčky
  • 2 hrste hráškových luskov
  • 1 PL trstinového cukru
  • šťava z 1/2 limetky

POSTUP:

Vo woku/hlbšej panvici si na oleji krátko opečieme nadrobno nasekaný cesnak, zázvor a citrónovú trávu. Ďalej pridáme kari pastu, 100 ml kokosového mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame. Do panvice pridáme mrkvu nakrájanú na tenšie kolieska, tofu nakrájané na väčšie kocky, zvyšné kokosové mlieko, vodu a všetko spolu povaríme na miernom plameni cca 5-10 minút (mrkva by mala byť jemne chrumkavá). Do kari pridáme hráškové lusky a dochutíme ho rybacou omáčkou, trstinovým cukrom a limetkovou šťavou. Kari necháme prevrieť a podávame ho s ryžou, čerstvým koriandrom a prípadne chilli.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci so simona_malkova.