INGREDIENCIE:
- 150 g červenej šošovice
- 250 g hokkaido tekvice
- 60 g paradajkového pretlaku
- 180 ml kokosového mlieka (môže byť aj light)
- 400 ml zeleninového vývaru
- cca 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
- 1 ČL kari korenia
- 1 ČL korenia garam masala
- 1 ČL kurkumy
- 1/4 ČL chilli
- 1/2 PL olivového oleja
- soľ podľa chuti
- hrsť čerstvého koriandru
POSTUP:
Na olivovom oleji v hlbšej panvici orestujeme nadrobno nasekaný zázvor. K zázvoru pridáme kari korenie, kurkumu, garam masala a chilli. Korenie necháme na panvici krátko prevoňať, pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu premiešame. Následne pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, tekvicu nakrájanú na menšie kocky, zeleninový vývar a soľ. Kari prikryjeme pokrievkou a necháme ho podusiť približne 15 minút, kým tekvica nie je mäkká. Následne doň vmiešame kokosové mlieko, necháme ho a prevrieť a prípadne ho ešte dochutíme podľa chuti. Na záver doň vmiešame nasekaný koriander. Kari podávame s ryžou a čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s simona_malkova.