Celozrnné špagety s marinovaným tofu, edamame, pečenou farebnou baby mrkvou a medovým maslom

in
Celozrnné špagety s marinovaným tofu, edamame, pečenou farebnou baby mrkvou a medovým maslom

INGREDIENCIE:

  • celozrnné špagety
  • edamame sójové bôby
  • údené tofu
  • koreniny na tofu (kurkuma, rímska rasca, koriander, citrónová tráva)
  • baby trojfarebná mrkva (biela, červená, fialová)
  • 1 PL medu
  • 1 PL masla
  • olivový olej
  • olivový olej v spreji
  • parmezán

Bylinkový olej:

  • 100 ml olivového oleja
  • ligurček / koriander
  • petržlenová vňať
  • rukola
  • mäta
  • šťava z jedného citróna
  • soľ

POSTUP:

V hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, pridáme kvapku oleja a celozrnné špagety uvaríme podľa návodu. V ďalšom hrnci necháme zovrieť vodu a vložíme edamame sójové bôby, varíme 2-3 minútky. Bylinkový olej spravíme nasledovne: do vyššej nádobky nalejeme olej a vložíme bylinky a výkonným tyčovým mixérom rozmixujeme do požadovanej konzistencie. Plech postriekame olejom v spreji, položíme baby mrkvy, vrch mrkiev pofrkáme medom a na mrkvy umiestnime kúsky masla, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Tofu pokrájame na kocky a zmiešame s olivovým olejom a bylikami, necháme rozohriať panvicu a opražíme z každej strany 2 minúty. Hotové špagety premiešame s primeraným množstvom bylinkového oleja (na 1 porciu 2 PL), upečeným tofu, edamame sójovými bôbmi, čerstvou rukolou, nastrúhaným parmezánom a ozdobíme upečenou mrkvou s vrch pokvapkáme medovým maslom.

Dobrú chuť!

Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom.