INGREDIENCIE:
- celozrnné špagety
- edamame sójové bôby
- údené tofu
- koreniny na tofu (kurkuma, rímska rasca, koriander, citrónová tráva)
- baby trojfarebná mrkva (biela, červená, fialová)
- 1 PL medu
- 1 PL masla
- olivový olej
- olivový olej v spreji
- parmezán
Bylinkový olej:
- 100 ml olivového oleja
- ligurček / koriander
- petržlenová vňať
- rukola
- mäta
- šťava z jedného citróna
- soľ
POSTUP:
V hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, pridáme kvapku oleja a celozrnné špagety uvaríme podľa návodu. V ďalšom hrnci necháme zovrieť vodu a vložíme edamame sójové bôby, varíme 2-3 minútky. Bylinkový olej spravíme nasledovne: do vyššej nádobky nalejeme olej a vložíme bylinky a výkonným tyčovým mixérom rozmixujeme do požadovanej konzistencie. Plech postriekame olejom v spreji, položíme baby mrkvy, vrch mrkiev pofrkáme medom a na mrkvy umiestnime kúsky masla, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Tofu pokrájame na kocky a zmiešame s olivovým olejom a bylikami, necháme rozohriať panvicu a opražíme z každej strany 2 minúty. Hotové špagety premiešame s primeraným množstvom bylinkového oleja (na 1 porciu 2 PL), upečeným tofu, edamame sójovými bôbmi, čerstvou rukolou, nastrúhaným parmezánom a ozdobíme upečenou mrkvou s vrch pokvapkáme medovým maslom.
Dobrú chuť!
Tento recept vznikol v spolupráci s chudnemjedlom.