INGREDIENCIE:
- karfiol nasekaný na drobno
- 1 vajce
- na vrch voliteľné – paradajkový základ, šunka, šampiňóny, strúhaný syr
- 50 g strúhaného syra Eidam/Mozzarella Melina
- 1/2 ČL morskej soli
- 1/2 ČL sušeného oregána
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
POSTUP:
Karfiól rozmixujeme v mixéri na malé “ryžové” kúsky. Rozmixovaný karfiol dáme na panvicu a asi 8 minút ho opekáme do zmäknutia. Keď je karfiól mäkký a začína byť dohneda, vložíme ho do utierky (gázy) a vyžmýkame z neho čo najviac vody. Je dôležité, aby bol čo najsuchší. Keď sme ho poriadne vysušili, dáme ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami a poriadne zamiešame. Cesto následne uložíme na pekáč (vystlatým papierom na pečenie) do tvaru pizze. Pečieme ho na 220 stupňoch cca 15 minút – dozlatista. Potom na pizzové cesto poukladáme suroviny podľa chuti (paradajkový pretlak, šunka, špenát, kukurica, šampiňóny..) a dáme piecť na ďalších 7-10 minút.
Dobrú chuť!