Rybacia nátierka

in
Rybacia nátierka

INGREDIENCIE:

  • 1 ks sardiniek v konzerve (125 g)
  • 1/2 masla (125 g)
  • 3 vajcia
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL kečupu
  • 2 – 3 zavárané uhorky
  • 2 plátky zaváranej kápie
  • soľ
  • cviklové a hrachové klíčky na ozdobu

POSTUP:

Maslo vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Vajcia umiestnime do vody a uvaríme ich na tvrdo. Od zovretia varíme 8 minút. Po uvararení ich ocedíme, zalejeme studenou vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vajíčka očistíme, rozrežeme, vyberieme žĺtka. Bielka pokrájame na malé kocky. V mixéri rozmixujeme očistené sardinky, zmäknuté maslo, žĺtka, horčicu, kečup a pokrájanú cibuľu. Uhorku a kápiu pokrájame na drobné kocky. Rybaciu nátierku premiestnime do misky a zmiešame s pokrájanou uhorkou, kápiou a bielkami, dochutíme soľou. Chlebíčky s natretou nátierkou ozdobíme cviklovými a hrachovými klíčkami.

Dobrú chuť!