Marakujová pena

in
Marakujová pena

INGREDIENCIE:

  • 250 ml smotany na šľahanie (poriadne vychladená)
  • 150 g marakujového pyré
  • 150 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • dužina z dvoch marakují (na ozdobu)
  • čerstvé bylinky, napr. bazalka/mäta
  • cukrárske piškóty

POSTUP:

Smotanu vyšľahajte do skoro tuha – pozor aby ste ju nepremixovali, budete ešte pridávať a šľahať ďalšie suroviny. Pridajte marakujové pyré, a dobre zapracujte do vyšľahanej smotany, nakoniec pridajte aj cukor a mascarpone, a šľahajte len tak aby sa všetky suroviny premiešali a vznikla kompaktná hmota. Takto pripravenú penu môžete rovno podávať ale si pripraviť vopred a skladovať v chladničke.

Pred podávaním penu rozdeľte do pohárov, pridajte dužinu z čerstvej marakuje a dozdobte lístkami napr. bazalky. Skvele sa hodí aj mäta. Podávať môžete s cukrárskymi piškótami.

Dobrú chuť!