INGREDIENCIE:
- 250 ml smotany na šľahanie (poriadne vychladená)
- 150 g marakujového pyré
- 150 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
- dužina z dvoch marakují (na ozdobu)
- čerstvé bylinky, napr. bazalka/mäta
- cukrárske piškóty
POSTUP:
Smotanu vyšľahajte do skoro tuha – pozor aby ste ju nepremixovali, budete ešte pridávať a šľahať ďalšie suroviny. Pridajte marakujové pyré, a dobre zapracujte do vyšľahanej smotany, nakoniec pridajte aj cukor a mascarpone, a šľahajte len tak aby sa všetky suroviny premiešali a vznikla kompaktná hmota. Takto pripravenú penu môžete rovno podávať ale si pripraviť vopred a skladovať v chladničke.
Pred podávaním penu rozdeľte do pohárov, pridajte dužinu z čerstvej marakuje a dozdobte lístkami napr. bazalky. Skvele sa hodí aj mäta. Podávať môžete s cukrárskymi piškótami.
Dobrú chuť!