INGREDIENCIE:
- 4 ks vykostených kuracích stehien
- soľ
- korenie
- 5 g tymiánu
- 20 g cesnaku
- 1 ks cibule
- 70 g sušených paradajok
- 500 g cukety
- 120 g olív
- 250 g cherry paradajok
- 200 ml olivového oleja
- 5 g rozmarínu
- 1 kl udenej papriky
- bazalka
- 1 kl hrubozrnej horčice
- 2 pl medu
- 100 ml bieleho vína
POSTUP:
Kuracie stehná osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme čerstvé bylinky a cesnak nakrájaný na plátky. Necháme oddychovať 12hodín. Na cibuľovo-cesnakovom základe orestujeme hrubozrnú horčicu, sušené paradajky a cuketu. Osolíme, okoreníme, zakvapneme bielym vínom. Pridáme med, cherry paradajky a olivy. Zjemnime studeným maslom a doladíme nasekanými bylinkami. Kuracie stehno dáme na gril, najprv kožou dole. Tesne pred dokončením mäsko natrieme štetcom zmesou údenej papriky, cesnaku, olivového oleja a medu. Môžeme podávať s hriankami.
Dobrú chuť!