Popis
Dr. Oetker Buchty 507 g
Popis
Viac informácií a receptov na www.oetker.sk.
Vlastnosti
- Pridajte len vodu a olej
- Droždie pribalené
Značka
Dr. Oetker
Skladovanie
- Skladujte v suchu!
- Pri izbovej teplote
Príprava a použitie
Balenie obsahuje:
500 g zmesi na prípravu cesta
7 g aktívneho sušeného pekárskeho droždia
K tomu pridáte:
260 ml vlažnej vody
120 ml oleja (12 polievkových lyžíc)
Náplň (lekvár, džem, tvaroh, mak)
Všetky druhy rúr pred pečením dobre predhrejte!
Elektrická rúra: 190 °C 35 – 40 min.
Teplovzdušná rúra: 170 °C 35 – 40 min.
Plynová rúra: stredný stupeň 35 – 40 min.
Pri pečení rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou!
Príprava:
1. Obsah vrecka so zmesou na prípravu cesta vysypeme do misy a zmiešame s pribaleným droždím. Pridáme odmeranú vodu a olej. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby. Povrch cesta posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45-60 minút vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na výšku asi 1 cm a rozkrájame na štvorce. Do stredu každého štvorca vložíme náplň (lekvár, džem, tvaroh, mak) a okraje cesta spojíme stlačením.
3. Strany buchiet potrieme olejom a položíme ich vedľa seba na vymastený plech. Pečieme dozlatista. Čas a teplota pečenia sú uvedené v tabuľke. Po upečení necháme buchty vychladnúť a potom ich od seba oddelíme.
Tip: Kysnutá bábovka s náplňou
Cesto pripravíme podľa návodu a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na múkou posypanej doske na výšku asi 1 cm. 250 g tvarohu rozmiešame s 2 vajciami a 1 balíčkom Vanilínového cukru Dr. Oetker. 250 g slivkového lekváru zmiešame s 3 polievkovými lyžicami rumu. Tvaroh a lekvár rozotrieme v pozdĺžných pruhoch na cesto. Cesto zrolujeme a roládu vložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy (Ø 23 cm). Pečieme v predhriatej rúre pri teplote podľa tabuľky asi 50 minút.