Kam Vám
dovezieme nákup?

Pre overenie dostupnosti, prosím, zadajte mesto na základe, ktorého sa Vám zobrazí dostupnosť sortimentu a lokalita doručenia.

Alebo si pozrite miesta doručenia na mape.

Vyskúšajte náš osobný odber.

Kde si vyzdvihnete nákup?

Vyberte si z našej ponuky miest, pre osobný odber.

Poprad

Matejovce

Bratislava

Most pri Bratislave 812

Mrzí nás to. Na Vami zvolenú lokalitu žiaľ nedoručujeme. Ak zadáte Váš email upozorníme Vás, keď bude lokalita dostupná.

Žiadosť o dostupnosť dovozu vo Vašom meste sme úspešne zaregistrovali.

Na sklade: menej ako 10ks

Br.stehno z přešt. prasaťa cca 500g NM VÝPREDAJ

Popis

Bravčové stehno prémiovej kvality z preštického čiernostrakatého prasaťa Balenie obsahuje 500g kus stehna v celku. Balené vo vákuu. Bravčové stehno (pork leg) je celá zadná noha a my mäsiari ju delíme na niekoľko častí (šálov): vrchný, spodný, valček, orech, malý orech a karabáčik. Každý šál má svoje využitie a záleží len na mäsiarovi či kuchárovi, ktorý si vyberie a obľúbi. Stehno z preštíka je menšie, šály sú viac obalené masťou a na prvý pohľad chudé mäso je jemne mramorované. Tým pádom je krásne krehké a šťavnaté! Stehno, ktoré vám prinášame, je pekne očistené, bez povrchovej masti a je týždeň nasucho vyzreté. Preštické černostrakaté prasa Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky. V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat. Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.

  • Narodené: ČR
  • Vykŕmené: ČR
  • Porazené: ČR
  • Búrané: ČR
  • Veterinárne číslo: CZ 21740879
  • Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
  • Návod na použitie: Stehno z preštíka má univerzálne využitie. Usmažíte z neho chudý, a pritom dokonale šťavnatý rezeň, pripravíte z neho plátky na mrkve alebo na hubách, ale aj mäsové fondue alebo čínu. V celku, rozkrojená, sa hodí na roládu. Tu je recept na skvelý rezeň z našej reštaurácie Kantína: Plátky zo stehna zľahka naklepte, aby sa neporušili vlákna. Potom ich obaľte v trojobale, teda v múke, vajci a strúhanke. Tú si pripravte z čerstvého pečiva, ale rozsekajte ho v kuchynskom robote, zle sa melie. Obalený rezeň osmažte na masti do svetlo zlatej farby. Potom ho položte na rošt do rúry predhriatej na 120 ° C a pečte 20 minút. Keby ste dali rezeň priamo na plech, tuk by nemohol odkvapkávať a strúhanka by sa začala odlupovať. Popisovaný spôsob pripomína prípravu steaku – mäso sa najskôr sprudka zatiahne a pomaly potom dopeká. Vďaka tomu zostane šťavnaté!