Popis
Grilovacia klobása prémiovej kvality z mäsa preštického čiernostrakatého prasaťa
Balenie obsahuje 300g. Balené v ochrannej atmosfére.
Grilovaciu klobásu vyrábame u nás v Amase podľa nášho receptu s vlastnou zmesou korenia, inšpirovanou norimberskou klobásou. Chudé aj tučné mäso z preštíkov zmiešame s korením, majoránom, muškátovým orechom, rascou a štipkou kardamómu. Plníme do baranových čriev ako párky, len ich robíme krátke, asi 7–9 cm. Klobásky sa krátko povaria v pare, potom sa prudko schladia studenou sprchou a po osušení sa už môžu baliť. Takto vzniká šťavnatá klobáska jemnej mäsovej a korenenej chuti, ktorá sa najčastejšie podáva krátko opečená.
Klobásy známe ako Bratwurst (jemne sekaná pečená klobása) robia v Nemecku v rôznych obmenách. Najčastejšie sa opekajú (Rostbratwurst) a podávajú s horčicou a praclíkom – v Bavorsku je to každodenný národný pokrm. Českí mäsiarski tovariši si recepty na tieto a podobné klobásy i párky prinášali zo svojich ciest za vzdelaním a skúsenosťami, a keď sa vrátili domov, upravovali si ich podľa vlastných predstáv a chutí. Tak vznikla väčšina známych českých údenárskych výrobkov.
Preštické černostrakaté prasa
Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky.
V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat.
Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Grilovacie klobásky máte pripravené raz dva! Krátko ich opečte na panvici (na masti!) alebo na grile a servírujte s horčicou, kapustou a chrenom. Podávajú sa v žemli, s chlebom, praclíkom, ale pokojne aj so zemiakovým šalátom či s kašou.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.
Zloženie
Grilovacia klobása prémiovej kvality z mäsa preštického čiernostrakatého prasaťa
Balenie obsahuje 300g. Balené v ochrannej atmosfére.
Grilovaciu klobásu vyrábame u nás v Amase podľa nášho receptu s vlastnou zmesou korenia, inšpirovanou norimberskou klobásou. Chudé aj tučné mäso z preštíkov zmiešame s korením, majoránom, muškátovým orechom, rascou a štipkou kardamómu. Plníme do baranových čriev ako párky, len ich robíme krátke, asi 7–9 cm. Klobásky sa krátko povaria v pare, potom sa prudko schladia studenou sprchou a po osušení sa už môžu baliť. Takto vzniká šťavnatá klobáska jemnej mäsovej a korenenej chuti, ktorá sa najčastejšie podáva krátko opečená.
Klobásy známe ako Bratwurst (jemne sekaná pečená klobása) robia v Nemecku v rôznych obmenách. Najčastejšie sa opekajú (Rostbratwurst) a podávajú s horčicou a praclíkom – v Bavorsku je to každodenný národný pokrm. Českí mäsiarski tovariši si recepty na tieto a podobné klobásy i párky prinášali zo svojich ciest za vzdelaním a skúsenosťami, a keď sa vrátili domov, upravovali si ich podľa vlastných predstáv a chutí. Tak vznikla väčšina známych českých údenárskych výrobkov.
Preštické černostrakaté prasa
Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky.
V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat.
Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Grilovacie klobásky máte pripravené raz dva! Krátko ich opečte na panvici (na masti!) alebo na grile a servírujte s horčicou, kapustou a chrenom. Podávajú sa v žemli, s chlebom, praclíkom, ale pokojne aj so zemiakovým šalátom či s kašou.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.