Na sklade: menej ako 10ks

Špekačky cca 400g Naše maso

4,48 

Cena za kilogram: 11,20 

Amaso CZ / Naše maso Špekačky, mäkký vážený mäsový výrobok tepelne opracovaný z bravčového 42% a hovädzieho mäsa 36% balený v ochrannej atmosfére . Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 400g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 400g

+ -

Popis

Špekáčky prémiovej kvality z mäsa českého strakatého hovädzieho dobytka a preštických čiernostrakatých prasiat.
Balenie obsahuje 4 špekáčiky (400g). Balené v ochrannej atmosfére.
Špekáčky vyrábame u nás v Amase podľa prvorepublikovej receptúry z mäsa čestru a preštíkov. Mäso je ochutené soľou, korením, cesnakom, paprikou a muškátovým orieškom. Mieša sa v kutri (veľký mäsiarsky mixér, ktorý mäso seká a zároveň mieša) a ku koncu sa pridá špek (sádlo), ktorý sa nechá rozseknúť na pekné kocky. Práve podľa nich sa výrobok volá. Narážame ich do hovädzích čriev a oddelujeme povrázkom. Vďaka správnemu pomeru mäsa, sádla a korenia je špekáčik šťavnatý a vyniká príjemne korenistou chuťou.
Špekáčik, vuřt, buřt
„Kedysi sme robili špekáčky a vuřty – dnes nám zostal len vuřt, a má v sebe špekáčik!“ hovoril majster pán Šandera. Skutočne – naši prarodičia si kupovali vuřty (100–120 g), ktoré vyzerali ako dnešné špekáčky, ale nemali v sebe kusy špeku, a špekáčky, ktoré vo vnútri boli špekáčikom, avšak veľkosťou boli polovičné (50–70 g). Vuřt vychádza z nemeckého slova Wurst, ktoré označuje tento typ výrobku, ale zľudovela nám podoba buřt, ktorú dnes používame pre špekáčik. Ak máte v tom chaos, urobte si buřtguláš!
  • Narodené: ČR
  • Vykŕmené: ČR
  • Porazené: ČR
  • Búrané: ČR
  • Veterinárne číslo: CZ 21740879
  • Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
  • Návod na použitie: Starí mäsiari si špekáčiky ohrievali v hrnci ako párky, niekto si rád dá studený špekáčik s chlebom, klasikou sa stali špekáčiky („buřty“) na pive alebo „buřtguláš“, ale všetci milujeme špekáčik opečený na ohni. V „Naše maso“ ich narežeme na „hranolky“, špekáčik sa takto rovnomerne prehreje, upečie a horúci sa ľahšie deťom nakrája. Pozrite si video! Alebo radi nakladáte utopencov? Skúste to podľa receptu od nás z „Naše maso“ – základom sú kvalitné špekáčiky a poctivo kyslý nálev. 1. Začnite nálevom. Vo veľkom hrnci nasucho orestujte nové korenie, čierne korenie, bobkový list a zalejte ho vodou a octom v pomere 1:1. Pridajte kolieska mrkvy, soľ a cukor a krátko povarte. 2. Cibuľu nakrájanú na polkolieska krátko sparte vo vriacej vode a nechajte v cedníku odkvapkať. Keď ju pripravíte takto zvlášť, nálev sa nezakalí. 3. Špekáčiky olúpte a pozdĺžne rozkrojte asi do dvoch tretín. Naplňte ich feferónkou, sparenou cibuľou a plátkami kyslej uhorky – do každého špekáčika jeden plátok. Naplnené špekáčiky uložte do pohára a prekladajte ich kolieskami mrkvy z nálevu a zvyšnou sparenou cibuľou. 4. Zalejte teplým nálevom (max. 50 °C), poháre pevne uzavrite a nechajte obsah vychladnúť. Potom uložte do chladu. Utopenci sú najlepší, keď sa uležia približne 14 dní!

Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.

Zloženie

Zloženie výrobku: Mäsový výrobok tepelne opracovaný. Zloženie: bravčové mäso 42 %, hovädzie mäso 35 %, bravčová masť, dusitanová soliaca zmes (99,5 % kuchynská soľ, 0,5 % dusitan sodný), čierne korenie, muškátový orech, sladká paprika, čerstvý český cesnak, prírodný obal hovädzie tenké črevo. Alergeny (zoznam zložiek): Zoznam akejkoľvek zložky, technologickej pomocnej látky odvodenej z látky alebo výrobku, ktorá spôsobuje alergie: E250

Balenie

Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 400g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 400g

Výrobca

Amaso CZ, s.r.o.,  Maiselova 38, 110 00 Josefov, Česko

Ďalšie informácie

Hmotnosť 400 g
Jednotka

ks, kg