Na sklade: približne 10ks

Bravčové krájané karé s bôčikom sušené a údené z přeštického prasaťa 100g Naše maso

4,09 

Cena za kilogram: 40,90 

Amaso CZ / Naše maso Sušené a údené karé s bôčikom z přeštického prasaťa, trvanlivý fermentovaný mäsový výrobok z bravčového mäsa (na 100 g výrobku bolo použitých 130 g mäsa) balený v ochrannej atmosfére. Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 100g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 100g

+ -

Popis

Sušené a údené karé s bokom je slanina prémiovej kvality z mäsa preštického čiernobradatého prasaťa. Balenie obsahuje 100 g krájaného karé s bokom. Balené vo vákuu. Sušené a údené karé s bokom (dry cured smoked back bacon) vyrábame u nás v Amase podľa receptúry inšpirovanej starými anglickými receptami na English bacon. Karé s bokom potrieme zmesou soli a korenia, ktorej dominuje chuť jalovca, chilli, cesnaku a tymiánu. Po 3 týždňoch ho zaúdime studeným dymom a mesiac pozvoľna sušíme. Následne ho pre vás len nakrájame na tenké plátky, aby ste si ho mohli vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek! Preštické černostrakaté prasa Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky. V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat. Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.

  • Narodené: ČR
  • Vykŕmené: ČR
  • Porazené: ČR
  • Búrané: ČR
  • Veterinárne číslo: CZ 21740879
  • Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
  • Návod na použitie: Sušené a zaúdené karé s bokom si najlepšie vychutnáte natemperované na izbovú teplotu, zvýrazní sa tak jeho delikátna chuť a vôňa preštíka. Je výborným spoločníkom k ľahkým bielym vínam, zrejúcim syrom a pečivu. Hodí sa tiež do sendvičov a využitie nájde aj pri príprave slaných koláčov, mäsových rolád, polievok alebo plnených zemiakových knedlí. Ale najobľúbenejšie je ako súčasť klasických anglických raňajok, opečené dochrumkava, s vajcami a fazuľami!

Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.

Zloženie

Zloženie výrobku: Trvanlivý fermentovaný výrobok. Zloženie: bravčové karé bez kosti, dusitanová soliaca zmes (99,5% kuchynská soľ, 0,5% dusitan sodný), čierne korenie, hnedý cukor, borievka, chilli, cesnak, tymián. Na 100 g výrobku bolo použitých 130 g mäsa. Určené na tepelné opracovanie Alergeny (zoznam zložiek): Zoznam akejkoľvek zložky, technologickej pomocnej látky odvodenej z látky alebo výrobku, ktorá spôsobuje alergie: E250

Balenie

Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 100g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 100g

Výrobca

Amaso CZ, s.r.o.,  Maiselova 38, 110 00 Josefov, Česko

Ďalšie informácie

Hmotnosť 100 g
Krajina pôvodu

Česká republika

Jednotka

ks, kg