Popis
Sušené okrúhle pliecko prémiovej kvality z mäsa jalovíc a volov českého strakatého hovädzieho dobytka. Balenie obsahuje 100 g krájaného pliecka. Balené vo vákuu. Sušené orkúhle pliecko (bresaola) vyrábame u nás v Amase podľa receptúry inšpirovanej starými talianskymi postupmi. Pliecko z čestru potrieme zmesou soli a korenia, ktorej dominuje chuť jalovca, rozmarínu a škorice. Po troch týždňoch mäso opláchneme suchým červeným vínom. Víno z povrchu spláchne soľ a zníži pH (mäso okyslí a tým aj dezinfikuje), čím zároveň podporí fermentáciu. Po prirodzenom osušení pliecko vložíme do hovädzieho čreva (slepého čreva). Tento prírodný obal, ktorý má silnú stenu, zabráni takzvanému zakrúžkovaniu (príliš rýchlemu zaschnutiu povrchu a vytvoreniu nepriepustnej vrstvy – mäso by sa potom ťažko sušilo). Pevne oviažeme špagátom, aby črevo k povrchu mäsa dokonale priliehalo, a pozvoľna sušíme 2–3 mesiace. Potom špagát a vysušené črevo odstránime a sušené guľaté pliecko je na svete. Následne ho pre vás len nakrájame na tenké plátky, aby ste si ho mohli vychutnať kedykoľvek a kdekoľvek! Český strakatý dobytok U nás v Amase pracujeme s hovädzím mäsom z plemena „české strakaté“ a jeho krížencov. Ide o pôvodné české plemeno, ktoré tvorí zhruba polovicu všetkej populácie hovädzieho dobytka u nás. Strakaté plemená sú rozšírené po celom svete, v okolí švajčiarskeho Bernu sa chovali už od stredoveku. Čestr je vysoko úžitkové univerzálne plemeno, chované na mlieko aj mäso. Farmári nám vychovávajú jalovice a voly tak, aby zvieratá boli dostatočné mäsité a vytvoril sa im tuk pod kožou, a hlavne v mäse. Mäso z takto vykŕmeného dobytka je ideálne na zrenie, a najmä na suché zrenie.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Sušené okrúhle pliecko si najlepšie vychutnáte natemperované na izbovú teplotu, zvýrazní sa tak jeho delikátna chuť a vôňa hovädzieho. Je výborným spoločníkom k vínu, zrejúcim syrom a pečivu. Môžete ho servírovať ako predkrm na spôsob carpaccia s trochou citrónu, olivového oleja a hoblinami parmezánu alebo nakrájať do šalátov, sendvičov a všade tam, kam by ste s chuťou pridali sušenú šunku.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.