Na sklade: menej ako 10ks

Na sklade: menej ako 10kg

Klobása papriková Valkovská cca 260g Naše maso

6,24 

Cena za kilogram: 23,99 

Cena za kus: 6,24 

Amaso CZ / Naše maso Valkovská papriková klobása, trvanlivý vážený fermentovaný mäsový výrobok z bravčového mäsa (na 100 g výrobku bolo použitých 160 g mäsa) balený v ochrannej atmosfére. Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 260g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 260g

Vymazať
+ -

Popis

Trvanlivá fermentovaná klobása prémiovej kvality z mäsa preštického čiernostrakatého prasaťa Balenie obsahuje 2 nožičky klobásy (210 g). Valkovská papriková klobása je rodinný recept Valkovských, dolnozemských Slovákov, ktorých predkovia žili od začiatku 19. storočia na juhovýchode Maďarska a po druhej svetovej vojne presídlili späť na Slovensko. Tieto klobásy sa vyrábajú z kvalitného bravčového mäsa, maďarskej papriky, rasce a cesnaku, údia sa studeným dymom a pozvoľna sa sušia. Dôkazom popularity tohto typu údenín je aj známa maďarská čabajka, inšpirovaná najskôr práve receptami dolnozemských Slovákov. Fermentované klobásy patria medzi najstaršie údenárske výrobky, sú známe už od staroveku. Mäso sa nasekalo a zmiešalo so soľou a bylinami, naplnilo do čriev a potom sa klobásy nechali vyschnúť. Kombinácia mäsa, soli a bylín podporuje rast „dobrých a prospešných“ mikroorganizmov, ktoré výrobok prirodzene fermentujú (okyslia), a teda aj zakonzervujú. Slovo klobása pochádza z Blízkeho východu a znamená „ručne nasekané“. V dobách, kedy ešte neexistovali mlynčeky, sa totiž všetko ručne rezalo, kosilo a plnilo. Pre rovnaké výrobky môžeme použiť aj slovo salumi alebo salsiccia, ktoré vychádza z latinského výrazu salsus, teda solené. Takže klobása alebo salsiccia?

  • Narodené: ČR
  • Vykŕmené: ČR
  • Porazené: ČR
  • Búrané: ČR
  • Veterinárne číslo: CZ 21740879
  • Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
  • Návod na použitie: Valkovskú klobásu si najlepšie vychutnáte natemperovanú na izbovú teplotu, keď si len tak odhryznete, alebo ju nakrájate na tenké kolieska a podávate s čerstvým pečivom a kyslou uhorkou. Skvele sa hodí k pivu či vínu. Zabalená v papieri alebo vo vákuu vám bez problémov vydrží v špajze aj niekoľko týždňov. A rozhodne si ju pribaľte na niekoľkodňové výlety. Klobása je totiž energia zbalená na cesty!

Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.

Zloženie

Zloženie výrobku: Trvanlivý fermentovaný mäsový výrobok. Zloženie: bravčové mäso, jedlá soľ, čerstvý cesnak, čierne korenie, sladká a pálivá paprika (1,8 %), rasca, prírodný obal bravčové črevo. Na 100 g výrobku bolo použitých 160 g mäsa. Alergeny (zoznam zložiek): Zoznam akejkoľvek zložky, technologickej pomocnej látky odvodenej z látky alebo výrobku, ktorá spôsobuje alergie:

Balenie

Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 260g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 260g

Výrobca

Amaso CZ, s.r.o.,  Maiselova 38, 110 00 Josefov, Česko

Ďalšie informácie

Hmotnosť 260 g
Krajina pôvodu

Česká republika

Jednotka

ks, kg