Popis
Bravčové pliecko prémiovej kvality z preštického čiernostrakatého prasaťa Balenie obsahuje 500g kus pliecka v celku. Bravčové pliecko (pork shoulder) je súbor svalov z prednej nohy. Mäso je viac pretučnené a prerastené kolagénom a vyniká šťavnatosťou a výraznou chuťou. U nás v Našom mäse ju delíme na pliecko (časť od lopatky) a ramienko (medzi plieckom a kolenom). Pliecko z preštíka od nás je pekný klát mäsa s tukovým krytím a je týždeň nasucho vyzretý. Balené vo vákuu. Preštické černostrakaté prasa Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky. V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat. Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Pliecko z preštíka je všestranná partia. Skvele sa hodí na varenie (ovar), dusenie aj pečenie pod pokrievkou. Pred pečením masť navrchu zásadne neodkrajujte, len ju narežte a mäso najskôr opečte práve na ňom. Na vypečenej masti potom opečte celé pliecko! Pripravíte z neho aj výborné trhané mäso alebo segedínsky guláš. Niekto si z ľubovejších častí rád urobí steak alebo rezeň.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.