Na sklade: približne 10ks

Na sklade: menej ako 10kg

Bravčové stehno z přeštického prasaťa cca 500g Naše maso

11,40 

Cena za kilogram: 22,79 

Cena za kus: 11,40 

Amaso CZ / Naše maso Bravčové stehno z přeštického prasaťa, čerstvé bravčové výsekové mäso  vážené, vákuovo balené.  Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 500g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 500g

Vymazať
+ -

Popis

Bravčové stehno prémiovej kvality z preštického čiernostrakatého prasaťa Balenie obsahuje 500g kus stehna v celku. Balené vo vákuu. Bravčové stehno (pork leg) je celá zadná noha a my mäsiari ju delíme na niekoľko častí (šálov): vrchný, spodný, valček, orech, malý orech a karabáčik. Každý šál má svoje využitie a záleží len na mäsiarovi či kuchárovi, ktorý si vyberie a obľúbi. Stehno z preštíka je menšie, šály sú viac obalené masťou a na prvý pohľad chudé mäso je jemne mramorované. Tým pádom je krásne krehké a šťavnaté! Stehno, ktoré vám prinášame, je pekne očistené, bez povrchovej masti a je týždeň nasucho vyzreté. Preštické černostrakaté prasa Mäso z preštíkov má vďaka veľkému podielu tuku, ktorý sa nachádza v mäse aj na povrchu, špecifickú chuť a „šmrnc“. Vďaka medzi svalovému tuku je krásne krehké a pekne vonia. Chovatelia vyšľachtili preštické prasa už v 19. storočí krížením miestneho prasaťa (českého hrebenáča) so starými anglickými a nemeckými plemenami, dovážanými po roku 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Väčšina týchto plemien bola černostrakatých so sklopeným uchom, a taký je aj preštík. Jeho kvalitné mäso sa tradične používalo hlavne na výrobu vyhlásenej Pražskej šunky. V dvadsiatom storočí bol chov týchto prasiat mäsovo-sadlového typu s vyššou vrstvou chrbtového tuku potláčaný v prospech výrazne mäsových prasiat, ktoré prinášajú rýchlejší a jednoduchší zisk. Teraz sa preštíci vracajú do popredia záujmu, a dokonca sa stáva, že niektorí chovatelia vydávajú za preštíky iné strakaté plemená. Našimi partnermi sú však iba chovatelia s uznanými chovmi preštických čiernostrakatých prasiat. Ak sa chcete dozvedieť viac o preštíkoch, odporúčame podcast Fanklub pozoruhodných surovín. Jeden diel je venovaný práve preštickému černostrakatému prasaťu.

  • Narodené: ČR
  • Vykŕmené: ČR
  • Porazené: ČR
  • Búrané: ČR
  • Veterinárne číslo: CZ 21740879
  • Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
  • Návod na použitie: Stehno z preštíka má univerzálne využitie. Usmažíte z neho chudý, a pritom dokonale šťavnatý rezeň, pripravíte z neho plátky na mrkve alebo na hubách, ale aj mäsové fondue alebo čínu. V celku, rozkrojená, sa hodí na roládu. Tu je recept na skvelý rezeň z našej reštaurácie Kantína: Plátky zo stehna zľahka naklepte, aby sa neporušili vlákna. Potom ich obaľte v trojobale, teda v múke, vajci a strúhanke. Tú si pripravte z čerstvého pečiva, ale rozsekajte ho v kuchynskom robote, zle sa melie. Obalený rezeň osmažte na masti do svetlo zlatej farby. Potom ho položte na rošt do rúry predhriatej na 120 ° C a pečte 20 minút. Keby ste dali rezeň priamo na plech, tuk by nemohol odkvapkávať a strúhanka by sa začala odlupovať. Popisovaný spôsob pripomína prípravu steaku – mäso sa najskôr sprudka zatiahne a pomaly potom dopeká. Vďaka tomu zostane šťavnaté!

Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.

Zloženie

Zloženie výrobku: Bravčové mäso z přeštického čiernostrakatého prasaťa

Balenie

Hmotnosť/Objem 1ks balenia:  cca 500g. Produkt sa predáva len na celé kusy. Minimálna objednávka pre produkt je 1 ks – cca 500g

Výrobca

Amaso CZ, s.r.o.,  Maiselova 38, 110 00 Josefov, Česko

Ďalšie informácie

Hmotnosť 500 g
Krajina pôvodu

Česká republika

Jednotka

ks, kg