Popis
Sucho vyzretá vysoká roštenka s kosťou je prémiové steakové mäso z jalovíc a volov českého strakatého dobytka. Vysoká roštenka, tiež známa ako vysoký roštenec (ribeye steak, entrecôte) je najznámejším, najfotogénickejším a pre väčšinu milovníkov mäsa najchutnejším steakom. Tento súbor jemne mramorovaných svalov oválneho tvaru s mäsovým okom uprostred (preto sa mu tiež hovorí rib-eye) sa nachádza medzi 6. a 12. rebrami, podplečím a nízkym roštencom, na vyššej časti chrbta za lopatkami – odtiaľ pochádza názov vysoký roštenec. V Amase sa zreniu mäsa venujú od roku 2011 a výsledkom nepretržitej starostlivosti a kontroly je minimálne 50 dní zrený ribeye – krehký, šťavnatý, mäkký steak s veľkorysým mramorovaním, plný výraznej a intenzívnej chuti! Balenie obsahuje 1 steak (cca 500 g). Vyzreté 50 dní. Balené vo vákuu. Český strakatý dobytok V Amase pracujeme s hovädzím mäsom z plemena „české strakaté“ a jeho krížencov. Ide o pôvodné české plemeno, ktoré tvorí zhruba polovicu všetkej populácie hovädzieho dobytka u nás. Strakaté plemená sú rozšírené po celom svete, v okolí švajčiarskeho Bernu sa chovali už od stredoveku. Čestr je vysoko úžitkové univerzálne plemeno, chované na mlieko aj mäso. Farmári nám vychovávajú jalovice a voly tak, aby zvieratá boli dostatočné mäsité a vytvoril sa im tuk pod kožou, a hlavne v mäse. Mäso z takto vykŕmeného dobytka je ideálne na zrenie, a najmä na suché zrenie. Stařená mäsa Suché zrenie, ktorému sme v Amase dali názov „staření“, označuje proces zrenia mäsa z jalovíc a volov na kosti za presne stanovených podmienok (riadená teplota, vlhkosť a prúdenie vzduchu). Mäso sa do ničoho nebalí, necháva sa nekryté visieť na hákoch alebo je uložené v dostatočných rozostupoch v regáloch či vo vise. Po 50 dňoch stratí na váhe, povrch veľmi zoschne a mäso vyzerá ako staré, odtiaľ názov „staření“. Výsledkom nepretržitej starostlivosti a kontroly je krehké, mäkšie mäso s výraznou a intenzívnou chuťou.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Sucho vyzretá vysoká roštenka s kosťou má jedno najlepšie použitie: steak! Dovolí vám všetky stupne prepečenia, ale za nás je stále najlepšie medium rare. Steak môžete pripraviť na grile alebo panvici. Tip! Vyskúšajte ribeye na grile: Mäso vyberte z chladničky aspoň hodinu vopred, aby získalo izbovú teplotu. Na grile si vytvorte dve zóny: jednu s uhlím (tam sa bude mäso opekať) a druhú bez uhlia, a teda s nižšou teplotou (tam sa budú steaky dopekať). Na veľmi rozpálenej časti grilu mäso sprudka opekajte 1–2 minúty z každej strany, kým sa vytvorí opečená vrstva (krusta) a steak sa od roštu neodlepí. Potom ho presuňte do časti grilu s nižšou teplotou, 100–120 °C, a nechajte 10–15 minút dopekať, záleží na výške steaku. Stiahnite na pekáč s roštom, ktorý máte mimo grilu, osoľte, prikryte alobalom a nechajte 5 minút odpočinúť. Pokiaľ steak pripravujete na panvici, postupujte rovnako, len mäso dopekajte v rúre, opäť na pekáči s roštom. Stupeň prepečenia sa najlepšie meria vpichovacím teplomerom.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.