Popis
Hovädzia nožina prémiovej kvality z jalovíc a volov českého strakatého hovädzieho dobytka. Balenie obsahuje 500g kus mäsa. Odležané vo vákuu 8 dní. Balené vo vákuu. Nožina(shank) je známa partia z prednej a zadnej nohy hovädzieho dobytka. Tento súbor veľmi namáhaných svalov je vzhľadom na neustále používanie veľmi pevný, prerastený šľachami. Aj od pohľadu chudé mäso medzi nimi má medzi svalovými vláknami veľa jemného kolagénu. Český strakatý dobytok U nás v Amase pracujeme s hovädzím mäsom z plemena „české strakaté“ a jeho krížencov. Ide o pôvodné české plemeno, ktoré tvorí zhruba polovicu všetkej populácie hovädzieho dobytka u nás. Strakaté plemená sú rozšírené po celom svete, v okolí švajčiarskeho Bernu sa chovali už od stredoveku. Čestr je vysoko úžitkové univerzálne plemeno, chované na mlieko aj mäso. Farmári nám vychovávajú jalovice a voly tak, aby zvieratá boli dostatočné mäsité a vytvoril sa im tuk pod kožou, a hlavne v mäse. Mäso z takto vykŕmeného dobytka je ideálne na zrenie, a najmä na suché zrenie.
- Narodené: ČR
- Vykŕmené: ČR
- Porazené: ČR
- Búrané: ČR
- Veterinárne číslo: CZ 21740879
- Skladovanie: Skladujte v chlade pri teplote 1–4 °C.
- Návod na použitie: Kližka je asi najznámejšia časť na guláš. Milovníci výrazných, plných chutí ju však radi používajú na rôzne spôsoby okrem steakovej úpravy. Vzhľadom na vysoký obsah kolagénu sa hodí na pomalé varenie, dusenie (napríklad na víne) a pečenie pod pokrievkou, napríklad na cesnaku. Z kližky pripravíte aj silný vývar podobný tomu z oháňky. Odležané vo vákuu 8 dní.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.