Popis
Gaštanový med má výraznú arómu. Farba je tmavá v rozsahu od žltohnedej po takmer čiernu, niekedy s jantárovými odtieňmi. Gaštanový med má jemne horkastú nie príliš sladkú chuť spôsobenú zdraviu prospešným tanínom. Tento med má vyšší obsah peľu a minerálnych látok. Gaštanový med obsahuje väčšie množstvo železa oproti iným medom. Možno povedať, že pôsobí protizápalovo, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a priaznivo pôsobí pri cievných problémoch. Gaštanový med je jedinečný obsahom eskulínu a eskulinátu (látky s liečivými účinkami), preto je vyhľadávaný aj v zahraničí. Vďaka vysokému obsahu fruktózy dlho odoláva kryštalizácii podobne ako agátový med. Tento med je produkovaný včelami z nektáru gaštanových kvetov a medovice gaštanových listov od konca mája do začiatku júna. Gaštan jedlý patrí medzi významnú pelodajnú a nektárodajnú drevinu.
- Skladovanie: Skladujte na tmavom a suchom mieste pri izbovej teplote do 25 °C.
Vážení zákazníci, neustále sa snažíme zabezpečiť pre Vás správnosť a aktuálnosť informácií o našich produktoch. Informácie o produktoch si môžete prečítať na webových stránkach alebo etikete výrobku. V prípade záujmu môžete kontaktovať našu zákaznícku linku, kde Vám vieme poskytnúť bližšie informácie o výrobkoch, o ktoré máte záujem.