Popis
Ghí čiže tzv. „prepustené maslo“ je podľa Ajurvédy elixírom života a zdravia. Zamilujete si ho pre jeho jemnú maslovú chuť a vôňu s tónmi orieškov. Ku kľúčovým vlastnostiam Farmárskeho Ghí patrí to, že je stabilné pri vysokých teplotách a neobsahuje laktózu.
Ďalšou prednosťou Ghí je, že ho nemusíte skladovať v chladničke a vďaka nulovému obsahu vody vám vydrží veľmi dlho. Pripravíte z neho skvelé jedlá studenej i teplej kuchyne.
VÝROBA A VLASTNOSTI:
Ghí je čistý maslový tuk, ktorý vzniká pomalým varením masla, z ktorého sa postupne odparí všetka voda a odstráni mliečna bielkovina. Vďaka tejto špeciálnej úprave je Ghí stabilné pri vysokých teplotách (až 250 °C), a hodí sa tak na pečenie aj smaženie. Ghí má všetky prednosti masla, ale neobsahuje laktózu, a preto je vhodné aj pre jedincov s intoleranciou a alergiou na laktózu. Ghí je ďalej obľúbené ako prírodný doplnok stravy. V Ajurvéde sa odporúčajú dve lyžice denne pre posilnenie organizmu, podporu trávenia a mozgovej činnosti.
Skladovanie
Skladujte v suchu a cháňte pred teplom.