Popis
Zrnková káva Cafepoint Nicaragua SHG EP sa vyznačuje čokoládovo sladkou arómou, citrusovými tónmi a strednou aciditou. Je stredne pražená.
Chuťový profil
Vyznačuje sa čokoládovo sladkou arómou, citrusovými tónmi a strednou aciditou.
O pestovaní kávy
Produkcia kávy v Nikarague je historicky i ekonomicky veľmi dôležitá. Je jednou z najvýznamnejších poľnohospodárskych plodín. Medzi oblasti vhodné na jej pestovanie patria napríklad regióny Managua, Diriamba, San Marcos ako aj okolie jazera Nikaragua. Najkvalitnejšia káva však pochádza z oblasti Matagalpa, Jinotega a Segovia. Káva z Nikarague sa vyznačuje stredným až plným telom, miernou aciditou, orieškovou arómou s tónmi vanilky a sladkou chuťou. Z odrôd Arabiky sa tu pestuje predovšetkým Bourbon.
Skratka SHG znamená, že káva sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach, EP označuje dôkladný výber len tých najkvalitnejších kávových zŕn ešte pred exportom z krajiny.
O krajine
Nikaragua je najväčšou krajinou Strednej Ameriky. Na severe hraničí s Hondurasom, na juhu s Kostarikou, západnú hranicu obmýva Tichý oceán a východnú Karibské more. V Nikarague sa nachádzajú nielen 2 najväčšie jazerá v Strednej Amerike – jazero Managua a Nikaragua, ale aj množstvo pláží, činných sopiek, jazerných a morských ostrovov.
Táto krajina patrí medzi najchudobnejšie štáty na americkom kontinente. Primárne patrí medzi poľnohospodárske krajiny, pričom poľnohospodárstvo predstavuje 60% z celkového exportu. Pestuje sa tu predovšetkým káva, banány či cukrová trstina.
Intenzita praženia
3 z 5
STREDNÉ PRAŽENIE
Výraznosť chuti
3 z 3
INTENZÍVNA
Kréma
3 z 5
STREDNÁ
Acidita
1 z 3
ŽIADNA
Skladovanie
Skladujte pri izbovej teplote.