Popis
Čo vlastne kimči je?
Kimči je v prvom rade zdravá, vitamínová bomba.
Je to tradičná kórejská fermentovaná zelenina. Dá sa považovať za kórejské národné jedlo a kórejčania kimči konzumujú na dennej báze. Podáva sa hlavne ako
príloha k hlavnému (a každému) jedlu a v Kórei sa hovorí porekadlo: “kórejčania sa necítia byť najedení pokiaľ si nedali kimči”. Za kimči môžeme označiť akúkoľvek správne fermentovanú zeleninu so správnymi prísadami (nie je kimči ako kimči). V samotnej Kórei je viac ako 200 rôznych druhov kimči. Najtradičnejšie
a najrozšírenejšie je kimči z pekingskej (čínskej) kapusty tzv: Bečchu kimči, vyrábané najtradičnejším procesom “Kimdžang”. Práve túto jedinečnú variantu poctivého, tradičného a unikátneho procesu so spojením kvalitných lokálnych výrobkov s pravými kórejskými prísadami, vytvára finálny produkt: Ervin Kimči. Práve fermentácia je základ k tvorbe jedinečnej chuti a vytvorenia neskutočne zdravého produktu bohatého na rôzne druhy vitamínov.
Kvalitné kimči si získava nevídanú obľubu aj naprieč Slovenským trhom a v nejednej domácnosti tvorí každodennú položku v jedálníčku.
Skladovanie
Skladujte pri teplote do +8°C. Po otvorení spotrebujte do 10 dní.
Príprava
1. po zakúpení presuň pohár čo najskôr do chladničky
2. pri prvom otvorení otvárať nad umyvadlom, kimči stále fermentuje a teda môže „vykypieť“
3. ak nezješ kimči celé na jeden krát, pri odoberaní z pohára vždy použi čistú lyžicu
Každodenná konzumácia kimči môže pomôcť v boji s obezitou. Muži a ženy, ktorí jedli túto kórejskú kvasenú zeleninu, mali približne o 9 % nižšie riziko nadmerného výskytu tuku okolo stredu tela. Ukázala to nová štúdia, (zdroj: Denník N).