Popis
Špaldové chrústalky s kokosovým cukrom sú sladené výlučne cukrom z kokosových kvetov. Oproti iným sladidlám má nižší glykemický index, avšak vyšší podiel fruktózy. Kokosový cukor si pri výrobe zachováva aj časť výživných látok ako sú minerály- horčík, draslík, zinok, vitamíny skupiny B, stopové prvky a polyfenoly. Rovnako tak polyfenoly obsahuje aj pohánka, ktorá je súčasťou tejto varianty chrústaliek. K najvýznamnejším účinkom patrí podpora trávenia, ochrana pred srdcovo- cievnymi ochoreniami, diabetom 2 stupňa a posilnenie mozgových funkcií. Keď sa k tomu pridá celozrnná špaldová múka, ktorá je dominantnou prísadou, tak do hromady tvoria skvelú maškrtu. Podľa abatiše- Hildegardy z Bingenu, je špalda najlepšie zrno, ktoré dáva tomu, kto ho konzumuje zdravé telo a dobrú krv. Všetko, čo je zo špaldy, podľa jej poznatkov, či je to slané alebo sladké, je to dobré…
SKLADOVANIE
Skladujte v suchu.